Restauracja

Witamy w Restauracji Hotelu Rycerski

Restauracja Rycerska znajduje się w stylowym pomieszczeniu, nawiązującym do czasów średniowiecznych oraz tradycji regionalnych. Masywne stoły, kute elementy oraz naturalna sceneria Restauracji przypominają XIV wieczną epokę. Miła atmosfera w średniowiecznym stylu sprawi, że poczujecie się Państwo naprawdę jakbyście cofnęli się w czasie.

Żołądki gęsie w sosie śmietanowym

35 zł

gęsie żołądki, śmietana, marchew, pietruszka, seler, ocet balsamiczny, por, 150g / 100g

Krem cytrynowy

23 zł

z pulpecikami z indyka, 300 ml / 50 g

Pieczone udo z kaczki

z białymi kluskami i modrą kapustą 250g / 200g / 150g

58 zł

Antrykot wołowy

89 zł

z dojrzewającej wołowiny z frytkami belgijskimi i wiosenną sałatką 200g / 200g / 150g

Tradycyjny tatar

47 zł

z polędwicy wołowej (polędwica wołowa, cebula biała, ogórek konserwowy, masło, żółtko jaja, musztarda, pieczywo) 120g / 50g / 100g

Rolada wołowa

57 zł

w sosie pieczeniowym z białymi kluskami oraz modrą kapustą 180 g / 50 ml / 200 g / 150 g

Żurek swojski

21 zł

na maślance z białą kiełbasą 300 ml / 100 g

Krem z kalarepy

23 zł

(krem wegetariański) 250 ml

Rosół rycerski

19 zł

z czterech mięs ze swojskim ręcznie krojonym makaronem (*serwowany tylko w soboty, niedziele i święta) 250 ml

Śledź po rycersku

24 zł

(śledź a’la matias, suszona śliwka, ogórek konserwowy, cebula czerwona, papryka konserwowa, musztarda, miód, pieczywo) 80 g / 80 g / 50 g

Restauracja Rycerska

Nasza kuchnia zadowoli najbardziej wybredne podniebienie, sprawdź co dla Ciebie przygotowaliśmy!

Restauracja Rycerska to miejsce wyjątkowe o niepowtarzalnym klimacie łączące w sobie wyszukane smaki napitków i jadła staropolskiego , jak np. żur w chlebie, zupa gulaszowa w kociołku, golonko po Rycersku, czy gulasz z dziczyzny z plackami ziemniaczanymi.

Restauracja może pomieścić łącznie 100 osób, jest to miejsce uniwersalne, sprzyjające zarówno kameralnym spotkaniom, obiadom rodzinnym jak i lunchom biznesowym czy też wykwintnym kolacjom.

„Wino jest rzeczą cudownie stworzoną dla człowieka, jeżeli zdrowy lub chory będzie je przyjmował w stosownej porze i umiarkowanie” – Hipokrates

Rycerskie Specjały

Nasi Kucharze bazują na produktach sezonowych, dlatego karta menu zmieniana jest cztery razy w roku, co pozwala Państwu cieszyć się wyjątkowymi smakami w naszej restauracji. Wychodzimy z założenia, że sztuką jest tworzyć pyszne potrawy, bazując na naturalnych składnikach, doprawianych mieszanką naturalnych przypraw i świeżych ziół. Zgodnie z tradycją, jaką prezentują nasi Kucharze – nie używamy żadnych ulepszaczy, sztucznych barwników czy konserwantów spożywczych.

    Zapisz się do naszego Newslettera