Witamy w Restauracji Hotelu Rycerski
Restauracja Rycerska znajduje się w stylowym pomieszczeniu, nawiązującym do czasów średniowiecznych oraz tradycji regionalnych. Masywne stoły, kute elementy oraz naturalna sceneria Restauracji przypominają XIV wieczną epokę. Miła atmosfera w średniowiecznym stylu sprawi, że poczujecie się Państwo naprawdę jakbyście cofnęli się w czasie.Żołądki gęsie w sosie śmietanowym
35 zł
gęsie żołądki, śmietana, marchew, pietruszka, seler, ocet balsamiczny, por, 150g / 100g
Krem cytrynowy
23 zł
z pulpecikami z indyka, 300 ml / 50 g
Pieczone udo z kaczki
z białymi kluskami i modrą kapustą 250g / 200g / 150g
58 zł
Antrykot wołowy
89 zł
z dojrzewającej wołowiny z frytkami belgijskimi i wiosenną sałatką 200g / 200g / 150g
Tradycyjny tatar
47 zł
z polędwicy wołowej (polędwica wołowa, cebula biała, ogórek konserwowy, masło, żółtko jaja, musztarda, pieczywo) 120g / 50g / 100g
Rolada wołowa
57 zł
w sosie pieczeniowym z białymi kluskami oraz modrą kapustą 180 g / 50 ml / 200 g / 150 g
Żurek swojski
21 zł
na maślance z białą kiełbasą 300 ml / 100 g
Krem z kalarepy
23 zł
(krem wegetariański) 250 ml
Rosół rycerski
19 zł
z czterech mięs ze swojskim ręcznie krojonym makaronem (*serwowany tylko w soboty, niedziele i święta) 250 ml
Śledź po rycersku
24 zł
(śledź a’la matias, suszona śliwka, ogórek konserwowy, cebula czerwona, papryka konserwowa, musztarda, miód, pieczywo) 80 g / 80 g / 50 g
Restauracja Rycerska
Nasza kuchnia zadowoli najbardziej wybredne podniebienie, sprawdź co dla Ciebie przygotowaliśmy!Restauracja Rycerska to miejsce wyjątkowe o niepowtarzalnym klimacie łączące w sobie wyszukane smaki napitków i jadła staropolskiego , jak np. żur w chlebie, zupa gulaszowa w kociołku, golonko po Rycersku, czy gulasz z dziczyzny z plackami ziemniaczanymi.
Restauracja może pomieścić łącznie 100 osób, jest to miejsce uniwersalne, sprzyjające zarówno kameralnym spotkaniom, obiadom rodzinnym jak i lunchom biznesowym czy też wykwintnym kolacjom.
„Wino jest rzeczą cudownie stworzoną dla człowieka, jeżeli zdrowy lub chory będzie je przyjmował w stosownej porze i umiarkowanie” – Hipokrates