fbpx

Nasi Kucharze bazują na produktach sezonowych, dlatego karta menu zmieniana jest cztery razy w roku, co pozwala Państwu cieszyć się wyjątkowymi smakami w naszej restauracji. Wychodzimy z założenia, że sztuką jest tworzyć pyszne potrawy, bazując na naturalnych składnikach, doprawianych mieszanką naturalnych przypraw i świeżych ziół. Zgodnie z tradycją, jaką prezentują nasi Kucharze – nie używamy żadnych ulepszaczy, sztucznych barwników czy konserwantów spożywczych.

Witamy w Restauracji Hotelu Rycerski

Każdy Gość znajdzie u nas coś wybornego, a i każdy Rycerz przedniego trunku u nas zasmakuje…

Restauracja Rycerska znajduje się w stylowym pomieszczeniu, nawiązującym do czasów średniowiecznych oraz tradycji regionalnych. Masywne stoły, kute elementy oraz naturalna sceneria Restauracji przypominają XIV wieczną epokę. Miła atmosfera w średniowiecznym stylu sprawi, że poczujecie się Państwo naprawdę jakbyście cofnęli się w czasie.

Restauracja Rycerska to miejsce wyjątkowe o niepowtarzalnym klimacie łączące w sobie wyszukane smaki napitków i jadła staropolskiego , jak np. żur w chlebie, zupa gulaszowa w kociołku, golonko po Rycersku, czy gulasz z dziczyzny z plackami ziemniaczanymi.

Restauracja może pomieścić łącznie 100 osób, jest to miejsce uniwersalne, sprzyjające zarówno kameralnym spotkaniom, obiadom rodzinnym jak i lunchom biznesowym czy też wykwintnym kolacjom.

“Wino jest rzeczą cudownie stworzoną dla człowieka, jeżeli zdrowy lub chory będzie je przyjmował w stosownej porze i umiarkowanie” – Hipokrates

Wybrane Potrawy

Przystawki

COŚ NA POCZĄTEK

Śledź marynowany po rycersku

(śledź, śliwka suszona, borowik marynowany, papryka konserwowa, musztarda francuska, miód, cytryna, pieczywo własnego wypieku) 80 g / 50 g / 50 g

Tatar z polędwicy wołowej z piklami i pieczywem własnego wypieku

(polędwica wołowa, cebula biała, borowik marynowany, ogórek konserwowy, jajko – żółtko, pieczywo) 80 g / 50 g / 50 g

Zupy

Doskonałe na pierwsze danie

Rosół rycerski

ze swojskim, ręcznie krojonym makaronem 250 ml / 100 g

Polecamy

Żur na swojskim zakwasie

z jajkiem i białą kiełbasą podany w chlebie 250 ml / 100 g

Danie Główne

z drobiu

Grillowana pierś z kurczaka

zapiekana ze świeżymi pomidorami oraz serem mozzarella, aromatyzowana bazylią i podawana z pieczonymi ziemniakami oraz sałatką z rukoli 180 g 150 g / 120 g

Polecamy

Makaron penne z kurczakiem i pieczoną dynią

z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem 350 g

Dania Główne

z wieprzowiny

Policzki wieprzowe

podane z puree z pietruszki i ziemniaka oraz burakami piklowanymi 180 g / 150 ml / 50 g

Tradycyjny schab panierowany

podawany z ziemniakami gotowanymi oraz surówka z kiszonej kapusty 180 g / 150 g / 150 g

    Rezerwacja

    Zarezerwuj Stolik

    Imię i Nazwisko*
    Data
    Telefon *
    Godzina
    Email *
    Ilość osób

    Godziny Otwarcia


    08:00 - 20:00


    08:00 - 21:00

    Kontakt


    recepcja@hotel-rycerski.pl


    (32) 763 58 88 wew. 855

    Po wypełnieniu formularza prosimy o telefoniczne potwierdzenie rezerwacji
    32 763 58 88.

    Nasze Specjały