fbpx

Nasi Kucharze bazują na produktach sezonowych, dlatego karta menu zmieniana jest cztery razy w roku, co pozwala Państwu cieszyć się wyjątkowymi smakami w naszej restauracji. Wychodzimy z założenia, że sztuką jest tworzyć pyszne potrawy, bazując na naturalnych składnikach, doprawianych mieszanką naturalnych przypraw i świeżych ziół. Zgodnie z tradycją, jaką prezentują nasi Kucharze – nie używamy żadnych ulepszaczy, sztucznych barwników czy konserwantów spożywczych.

Witamy w Restauracji Hotelu Rycerski

Każdy Gość znajdzie u nas coś wybornego, a i każdy Rycerz przedniego trunku u nas zasmakuje…

Restauracja Rycerska znajduje się w stylowym pomieszczeniu, nawiązującym do czasów średniowiecznych oraz tradycji regionalnych. Masywne stoły, kute elementy oraz naturalna sceneria Restauracji przypominają XIV wieczną epokę. Miła atmosfera w średniowiecznym stylu sprawi, że poczujecie się Państwo naprawdę jakbyście cofnęli się w czasie.

Restauracja Rycerska to miejsce wyjątkowe o niepowtarzalnym klimacie łączące w sobie wyszukane smaki napitków i jadła staropolskiego , jak np. żur w chlebie, zupa gulaszowa w kociołku, golonko po Rycersku, czy gulasz z dziczyzny z plackami ziemniaczanymi.

Restauracja może pomieścić łącznie 100 osób, jest to miejsce uniwersalne, sprzyjające zarówno kameralnym spotkaniom, obiadom rodzinnym jak i lunchom biznesowym czy też wykwintnym kolacjom.

„Wino jest rzeczą cudownie stworzoną dla człowieka, jeżeli zdrowy lub chory będzie je przyjmował w stosownej porze i umiarkowanie” – Hipokrates

Nasze Menu

Przystawki

Śledź po rycersku

śledź a'la matias, suszona śliwka, ogórek konserwowy, cebula czerwona, papryka konserwowa, musztarda, miód 150g

Polecamy

Tradycyjny tatar z polędwicy wołowej

polędwica wołowa, cebula biała, podgrzybek marynowany, ogórek konserwowy, masło, żółtko jaja, musztarda 150g

Polecamy

Zupy

Chłodnik z botwiny

z gotowanym jajkiem 200 ml

Polecamy

Krem z zielonych szparagów

z palonym serem feta i oliwą pietruszkową 250ml

Polecamy

Rosół rycerski

ze swojskim, ręcznie krojonym makaronem (serwowany tylko w soboty i niedziele) 250 ml / 100 g

Żur na swojskim zakwasie

z jajkiem i białą kiełbasą podany w chlebie 300ml

Dania Wegetariańskie

Pieczony filet z łososia

z kremowym pęczotto i fasolką szparagową 300-350g/ 50ml/ 200g/ 150g

Polecamy

Pstrąg pieczony w całości,

nadziewany serem feta, bazylią, cytryną, podany z frytkami i surówką z kiszonej kapusty 300-350 g/ 50 ml/ 200 g/ 150 g

Polecamy

Sałatka z grillowanym tofu

roszponką, oliwkami, cebulą i prażonym słonecznikiem 350g

Makaron penne z papryką,

selerem naciowym, marchwią, porem, sosem teriyaki, szczypiorkiem oraz sezamem 160 g/ 30 g/ 30 g

Dania główne

z wieprzowiny

Policzki wieprzowe

w sosie własnym z białymi kluskami oraz buraczkami 180 g / 50 ml / 200 g / 150 g

Polecamy

Tradycyjny schab panierowany

z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej 180 g / 200 g / 150 g

Kanapka z szarpaną wieprzowiną,

serem gouda, ogórkiem konserwowym, pomidorem, mieszanką sałat, cebulą i sosem BBQ 100 g/ 140 g/ 240 g

Polecamy

Dania główne

z wołowiny

Stek z polędwicy wołowej

z sosem kurkowo-orzechowym, pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami 180g/ 50ml/ 150g/ 160g/

Polecamy

Rolada wołowa

w sosie pieczeniowym z białymi kluskami i modrą kapustą 180 g/ 50 ml/ 200 g/ 150 g

Burger po Rycersku z frytkami

(kotlet wołowy, bułka, bekon, ogórek konserwowy, świeże pomidory, sałaty, cebula, ser cheddar, sos rycerski) 200 g/ 130 g/ 170 g

Polecamy

Desery

Fondant czekoladowy

z sorbetem truskawkowym, bitą śmietaną oraz sosem karmelowym 130 g/ 100 g

Polecamy

Rabarbar z jabłkiem i miętą

pod kruszonką podany z sosem z palonej białej czekolady 130 g/ 100 g

Mix lodów

z owocami i bitą śmietaną 150 g/ 30 g/ 20 g

Dania główne

z drobiu

Grillowany filet z indyka

zapiekany z pomidorami i mozzarellą, podany z fytkami oraz sałatką wiosenną 170 g / 150 g / 100 g

Filet z kurczaka panierowany w panco

podany na makaronie tagliatelle z oliwą sezamową, pomidorkami, bazylią oraz rukolą 170 g / 150 g / 3 szt. / 10g

Sałatka Cezar

z grillowanym kurczakiem 350g

    Rezerwacja

    Zarezerwuj Stolik

    Imię i Nazwisko*
    Data
    Telefon *
    Godzina
    Email *
    Ilość osób

    Godziny Otwarcia


    13:00 - 20:00


    12:00 - 18:00

    Kontakt


    recepcja@hotel-rycerski.pl


    (32) 763 58 88 wew. 855

    Po wypełnieniu formularza prosimy o telefoniczne potwierdzenie rezerwacji
    32 763 58 88.

    Nasze Specjały